Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ


ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. (Με "κλικ" σε κάθε φωτογραφία) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:http://www.theacropolismuseum.gr

1 2 3

Οι Κόρες της Ακρόπολης και ο «παις Κριτίου» στη μεγάλη αίθουσα των γλυπτών της Ακρόπολης, που εκτίθενται ελεύθερα στον χώρο μέσα σε απόλυτα φυσικό φωτισμό. 4 H μεγάλη στιγμή για το μουσείο του 21ου αιώνα5

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"(1), ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ" (2), ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" (3) ΚΑΙ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ" (4,5)

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Του Γιώργου Αγγελόπουλου από "ΤΑ ΝΕΑ"



Είναι άραγε το 1204 (η άλωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους) ή μήπως το 1453 (η άλωσή της από τους Οθωμανούς); Μήπως το 1492 (η ανακάλυψη της Αμερικής); Ή το 1989 (η πτώση του Τείχους του Βερολίνου); Βλέποντας το παρελθόν από το βάθρο του 2009, ποιο είναι άραγε το πιο σημαντικό έτος στην ιστορία της ανθρωπότητας;
Το ερώτημα τίθεται από το ένθετο «Ιntelligent Life» του έγκυρου περιοδικού «Εconomist». «Είναι ένα παιχνίδι, αλλά και κάτι παραπάνω» γράφει ο Άντριου Μαρ, ο υπεύθυνος του περιοδικού για την έρευνα αυτή. Διότι η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη ορόσημα. Το ποιο θα επιλέξουμε ως σημαντικότερο λέει πολλά για το τι είμαστε, ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε. Οι ειδικοί τους οποίους συμβουλεύτηκε το περιοδικό προφανώς δεν συμφώνησαν. Έτσι έδωσε τον λόγο στους συντάκτες του, οι οποίοι ψήφισαν- και αιτιολόγησανποια είναι κατ΄ αυτούς η σημαντικότερη χρονιά στην ανθρώπινη ιστορία. Αργότερα θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του (οι οποίοι μπορούν να ψηφίζουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www. moreintelligentlife. com/blog/emily-bobrow/mostimportant-year-time-vote τις χρονολογίες που έχουν ήδη προτείνει οι συντάκτες του περιοδικού ή να προτείνουν μια δική τους). ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>>>

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Νοέμβριο οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του ΥΠΕΠΘ στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανικής για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκικής για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση». Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 14 μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις Διευθύνσεις ή στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να υποβληθούν είναι τα ακόλουθα:
1) Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους
2) Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου
α. των 50 ευρώ για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση»
β. των 60 ευρώ για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση»
γ. των 70 ευρώ για το επίπεδο Γ1 «πολύ καλή γνώση»
Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Τα παράβολα ή τα διπλότυπα εισπράττονται υπέρ του Δημοσίου ( Κ.Α.Ε. 3741).
3) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του.
4) Ειδικό έντυπο «Αίτηση» που θα διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
5) Το έντυπο της αίτησης καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα αναρτηθούν εγκαίρως στην ιστοσελίδα : www.kpg.ypepth.gr .
Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου (με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του νόμου 1599/86) είτε, αν είναι ανήλικοι, μέσω των κηδεμόνων τους ή άλλου εξουσιοδοτημένου από τον κηδεμόνα προσώπου. Σε περίπτωση υποβολής ομαδικών αιτήσεων -από εκπαιδευτικό φορέα ή κέντρο ξένων γλωσσών- η εξουσιοδότηση μπορεί να είναι μία για όλους τους υποψηφίους.