Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Εργαστήριο Λεσχών Ανάγνωσης στη Νάουσα Ημαθίας



Το «: Ιστορίες Αγνώστων 2009», για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα Ημαθίας από την Τετάρτη 8 έως την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009.
Το Εργαστήρι απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια «Λέσχη Μαθηματικής Λογοτεχνίας» σε χώρους: εκπαίδευσης, δουλειάς και κοινωνικής ζωής.
Το Εργαστήρι σκοπεύει στο να προετοιμάσει καλύτερα τους δημιουργούς καινούργιων Λεσχών, μεταφέροντας τους μέσα από πρωινές διαλέξεις και σεμινάρια, όχι μόνο βασικές τεχνικές και εμπειρίες, γύρω από τις Λέσχες Ανάγνωσης, αλλά και μια χρήσιμη εισαγωγή σε θέματα μαθηματικής φιλοσοφίας, ιστορίας και σκέψης καθώς και αφήγησης και λογοτεχνίας. Οι γνώσεις αυτές θα τους βοηθήσουν στις καινούργιες Λέσχες να καλλιεργήσουν το γόνιμο διάλογο και τον προβληματισμό.
Επιπλέον θα υπάρχουν απογευματινές ομάδες εργασίας, όπου κάθε μέλος του Εργαστηρίου θα συμμετέχει σε 4 λέσχες ανάγνωσης δύο διαφορετικών βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Από την περσινή διοργάνωση, καθιερώθηκε και ο θεσμός μιας ειδικής θεματικής έμφασης στις «Ιστορίες Αγνώστων» κάθε χρονιάς πέρα από τη γενικότερη συγκέντρωση στη μαθηματική λογοτεχνία. Η θεματική έμφαση για φέτος θα είναι στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιλέξουν και να διαβάσουν δύο από τα πέντε βιβλία που θα επεξεργαστούμε φέτος στο Εργαστήρι, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στις απογευματινές λέσχες ανάγνωσης.
Τέλος οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν CD με το υλικό 10 βιβλίων, υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία μιας λέσχης ανάγνωσης μέσα και έξω από το σχολείο. Για δηλώσεις συμμετοχής στο: marina@thalesandfriends.org. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΣΧΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου